Ambulante begeleiding

Ambulante begeleiding binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) verwijst naar de vorm van zorg en ondersteuning die wordt geboden aan mensen met psychische uitdagingen. Hierbij vindt begeleiding plaats op afspraak binnen je eigen leefomgeving blijft wonen/ werkt.

Hierdoor kun je in je eigen omgeving blijven wonen en deelnemen aan het dagelijks leven, zoals werk, school, en sociale activiteiten.

Ambulante begeleiding kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van de behoeften. Het kan bestaan uit individuele begeleiding, groepsbegeleiding, training en/ of versterken van vaardigheden.

Het doel van ambulante begeleiding is het verbeteren van je psychische gezondheid en welzijn, het verminderen van symptomen, het vergroten van de zelfredzaamheid en het bevorderen van herstel. Het biedt een flexibele en persoonsgerichte aanpak, waarbij de begeleiding wordt afgestemd op jouw specifieke behoeften en doelen.

Ambulante begeleiding kan een effectieve ondersteuning zijn omdat het je in staat stelt om ondersteuning te krijgen terwijl je toch in hun eigen vertrouwde omgeving blijft. Het biedt ook de mogelijkheid om de geleerde vaardigheden direct toe te passen in het dagelijks leven, waardoor de kans op succesvol herstel wordt vergroot.